De ce apare astenia de primăvară?
La debutul primăverii, ne putem confrunta cu stări de oboseală, lipsă de energie și slabiciune, manifestări asociate asteniei de primăvară. Aceaste neplăceri apar în momentul în care organismul nostru se adaptează la schimbarea anotimpurilor. Factori precum fluctuațiile frecvente ale vremii, activitatea fizică redusă din timpul iernii, alimentația mai bogată caracteristică sezonului rece și expunerea treptata la lumina naturală mai puternică ne pot influența starea de bine. În plus, intensitatea luminii și a razelor solare cresc primăvara, afectând producția de melatonină (hormonul somnului).
Toate acestea determină modificări hormonale în organism care pot genera oboseală, epuizare, fluctuații ale dispoziției, capacitate redusă de concentrare, dureri de cap, disconfort fizic, melancolie, lipsă de energie, pierderi de memorie, nervozitate, insomnie, creșterea poftei de mâncare pentru alimentele nesănătoase și probleme legate de greutatea corporală. De obicei, simptomele asteniei de primăvară persistă timp de 10-20 de zile, perioadă în care organismul se adaptează la schimbările sezoniere.
Ce poți face pentru a-ți recăpăta energia și starea de bine?
Dacă ești conștient că te confrunți cu astfel de stări, este important să te pregătești din timp; adoptă o dietă echilibrată și fă schimbări în stilul de viață:
Consumă alimente bogate în fier, fibre și proteine, precum carne slabă, pește, ouă, lactate, avocado, broccoli, cereale integrale, salată verde, spanac, urzici, citrice, struguri, mere, germeni de grâu, ciocolată neagră și ceai de ghimbir.
Evită alimentele grase sau prăjite, dar și cele cu conținut ridicat de zahăr!
Pentru a combate oboseala sau slăbiciunea, consumă alimente bogate în vitaminele B, cum ar fi legumele, bananele și cerealele integrale. Include în dietă legume crude de sezon, cum ar fi verdeața, salatele, urzicile, spanacul, leurda și loboda.
Nu uita să bei apă! O hidratare adecvată te ajuta să reduci simptomele asteniei de primăvară, precum durerile de cap sau amețeala. Se recomandă consumul a 8-10 pahare de apă pe zi. Poți opta și pentru ceaiuri în special cele cu efect energizant, cum ar fi ceaiul verde sau cel de ghimbir.
Respectă un program de somn de cel puțin 7-8 ore pe noapte!
Fă sport și mișcare! Poți opta pentru exerciții fizice acasă sau la sală, însă cea mai indicată în această perioadă este mișcarea în aer liber. Aleargă, mergi pe jos, plimbă-te cu bicicleta sau alege un sport care îți place. Încearcă să faci mișcare timp de 30 de minute pe zi si te vei simți mult mai bine.
Alege să urmezi un program de detoxifiere
Detoxifierea sezonieră ne oferă oportunitatea de a elimina toxinele acumulate și de a revitaliza întregul organism. Odată ce aceste toxine sunt eliminate, sistemul nostru imunitar poate funcționa corect, la capacitatea sa completă. Astfel, trecerea către sezonul de primăvară se face mult mai ușor și mai sănătos și te vei bucura de beneficiile unei stări generale de sănătate îmbunătățite;
- Energie crescută: eliminarea toxinelor poate elibera energia blocată în organism
- Piele sănătoasă: o detoxifiere adecvată poate contribui la curățarea pielii și la obținerea unui aspect strălucitor și sănătos.
- Digestie îmbunătățită: detoxifierea poate ajuta la echilibrarea florei intestinale și la îmbunătățirea digestiei.
- Sistem imunitar întărit: detoxifierea sprijină funcționarea optimă a sistemului imunitar
- Scădere în greutate: eliminarea excesului de toxine poate sprijini eliminarea greutății corporale nedorite și a retenției de apă.
Alegând programele de detoxifiere ale centrului Atasagon, vei experimenta curățarea organismului într-un mod holistic și personalizat. Echipa noastră este aici pentru a te ghida pe drumul către sănătate și bunăstare, astfel încât să te bucuri în noul sezon de mai multă energie și vitalitate. Pentru rezultate optime se recomandă urmarea unui program de detoxifiere de minim 7 zile.