What would you like to find?

Transformarea ta începe cu noi

Str. Măcieșului 2A, Brașov, România

Secretele Atasagon

Blog

Hidratarea corectă vara, un pas esențial pentru sănătatea ta!

Hidratarea este esențială în orice sezon dar vara devine vitală din cauza temperaturilor excesive. Căldura duce la pierderea crescută de lichide și săruri minerale, necesitând intervenția noastră pentru a preveni deshidratarea, având în vedere că organismul nostru este compus în proporție de 70% din apă. Consumul adecvat de apă și lichide naturale ajută la optimizarea tensiunii arteriale, reglarea temperaturii corpului, lubrifierea articulațiilor, menținerea unui tranzit intestinal corect, pierderea în greutate și asigurarea unui ten sănătos și strălucitor.

Mulți dintre noi greșim consumând apă doar când ne este sete, presupunând că organismul ne semnalează întotdeauna nevoia de hidratare. Însă, aceste semnale nu sunt întotdeauna evidente, așa cum este senzația de foame, și astfel putem uita să ne hidratăm. Când deja simțim sete, corpul ne indică faptul că a pierdut aproximativ 1% din cantitatea de apă. Vara este recomandat să nu avem pauze mai mari de 2 ore între consumul de lichide, deoarece pierdem mai multe lichide decât în mod normal în acest sezon. Pentru a te asigura că ești bine hidratat pe timpul caniculei, poți urma câteva metode eficiente:

1. Consumă suficientă apă și adaugă aromă pentru a-ți crea un obicei sănătos

Ideal ar fi să consumi apă la temperatura camerei și să alegi apă de calitate, precum apa alcalină sau de izvor. În sezonul cald, este recomandat să bei și apă minerală, dacă nu ai vreo afecțiune care să interzică acest lucru. Pentru a-ți forma un obicei sănătos de hidratare, este util să îți stabilești un orar și să bei apă la fiecare două ore. Dacă apa simplă nu te atrage, poți să îi adaugi un strop de aromă pentru a o face mai plăcută; infuzarea apei cu felii de lămâie, lime, zmeură, portocale sau castraveți îi va îmbunătăți gustul și va adăuga enzime benefice din fructe, esențiale pentru sănătate.

2. Introdu în meniul zilnic ceaiuri și supe

Deși pare ciudat, băuturile și mâncărurile calde, pe bază de apă, sunt mai benefice decât alimentele reci, deoarece corpul nu trebuie să depună efort suplimentar pentru a-și regla temperatura. Supele de roșii, dovlecei sau spanac și ceaiurile de salvie, stejar, rooibos, hibiscus, măceșe sau mentă sunt ideale pentru această perioadă. Pe lângă hidratare, majoritatea acestor ceaiuri conțin o cantitate mare de minerale, esențiale pentru organismul nostru, care pierde aceste substanțe odată cu apa eliminată în timpul verii.

3. Alege legumele și fructele cu conținut bogat în apă

Te-ai gândit că 20-30% din cantitatea de apă vine și din ceea ce mănânci? Deși mare parte din fructe si legume conțin o anumită cantitate de apă, iată o lista de alimente ideale pentru a fi consumate în sezonul cald:

  • 97% apă: Castraveți
  • 96% apă: Țelină apio
  • 95% apă: Roșii, ridichi
  • 93% apă: Ardei gras, verde sau galben
  • 92% apă: Conopidă, pepene verde
  • 91% apă: Spanac, capșuni, broccoli
  • 90% apă: Grapefruit

Așadar, nu uita că apa contribuie la funcționarea normală a întregului organism și a creierului, transportă oxigenul si substantele nutritive catre celulele din tot corpul, reglează temperatura corporala si sprijină evacuarea toxinelor din corp iar un stil de viață sănătos începe cu o hidratare corectă.

Pentru sfaturi legate de pogramul de revitalizare și detoxifiere potrivit pentru tine, programează o consiliere cu echipa de specialiști ai centrului Atasagon.

ro_RO