What would you like to find?

Transformarea ta începe cu noi

Str. Măcieșului 2A, Brașov, România

Secretele Atasagon

Blog

5 tipuri de masaje pe care trebuie să le încerci

Masajul este un mod minunat de a te relaxa. Iată câteva masaje despre care poate nu știai și poate ar trebui să le încerci.

Masaj thailandez

Masajul thailandez este o formă de masaj corporal care încorporează întinderea și presiunea profundă pentru a te ajuta să te relaxezi și să îți ușurezi durerea. De asemenea, poate fi folosit ca o modalitate de a tonifia mușchii, de a îmbunătăți circulația, de a ameliora durerile de cap și stresul. Terapeuții de masaj thailandez vor folosi adesea punctele de presopunctură de pe corpul tău, alături de tehnicile de masaj; acest lucru ajută la îmbunătățirea echilibrului și la creșterea flexibilității.

O sesiune de masaj thailandez durează de obicei aproximativ o oră, dar poate dura mai mult dacă este necesar. Terapeutul ar putea începe prin a îți încălzi corpul cu ulei de nucă de cocos înainte de a aplica o presiune fermă, dar blândă, cu mâinile sau picioarele (în funcție de zona tratată).

Unele persoane găsesc acest tip de atingere inconfortabilă la început; totuși, odată ce mușchii se relaxează, ar trebui să te simți ca în rai!

Shiatsu

Masajul Shiatsu este o formă de masaj suedez care folosește manipularea punctelor de presiune (asemănătoare cu presopunctura) și alte tehnici și mișcări pentru a stimula capacitățile naturale de vindecare ale corpului tău.

Se poate face pe o masă sau pe o saltea, sau cu tine așezat pe un scaun fără brațe. Practicile tipice de shiatsu includ lucrul la nivelul capului și gâtului, spatelui și umerilor, brațelor și mâinilor, pieptului și abdomenului – și chiar și al picioarelor!

Terapeuții shiatsu își folosesc degetul mare, precum și degetele pentru a aplica presiune în puncte specifice de pe corpul tău în timp ce lucrează acele zone; ei pot folosi, de asemenea, mișcări de frământare cu mâinile sau coatele.

Unii practicieni folosesc ulei de masaj în timpul ședințelor lor; alții preferă să nu adauge nicio lubrifiere suplimentară în amestec.

Lomi Lomi Lomi

Lomi Lomi este un masaj cu origini hawaiiene, o formă de masaj corporal care folosește multă presiune și ulei pentru a elibera tensiunea și a aduce relaxare.

Terapeutul folosește mișcări lungi și netede care merg de la gât până la degetele de la picioare. Are un efect puternic asupra mușchilor și articulațiilor, precum și asupra fluxului de energie din corpul tău. Este ca și cum ai primi un masaj profund al țesuturilor fără să fii învinețit după aceea! 

Acest tip de masaj combină tehnicile asiatice de presopunctură cu practicile tradiționale de vindecare hawaiiene. Dacă ești în căutarea unei experiențe intense, dar relaxante, care să îți lase un sentiment de întinerire, încearcă-l  pe acesta data viitoare!

Lomi Lomi Ashiatsu

Lomi Lomi Ashiatsu este un masaj în care terapeutul își folosește picioarele pentru a aplica presiune pe corp. Aceștia își folosesc tălpile picioarelor, precum și degetele de la picioare și călcâiele pentru a oferi acest tip de masaj. Presiunea poate fi intensă, în funcție de greutatea pe care o aplică în timp ce îl efectuează.

Lomi lomi este o tehnică de masaj tradițional hawaiian care implică mișcări lungi cu degetele întinse de-a lungul brațelor, picioarelor și mușchilor spatelui. De asemenea, se folosește loțiune sau ulei pe pielea goală în timpul sesiunii de masaj.

De obicei, se efectuează în timp ce stai întins cu fața în jos pe o masă, fără cămașă, astfel încât terapeutul să poată ajunge cu ușurință la toate părțile superioare ale corpului, fără a fi nevoit să se deplaseze prea mult în timpul fiecărei sesiuni.

Cupping

Cupajul este un tip de masaj care folosește aspirația pentru a îndepărta pielea de pe mușchi. Se crede că a fost folosit de egiptenii antici și de chinezi și există încă din secolul al II-lea d.Hr. Cuppingul este folosit pentru a trata durerea, inflamația și durerile musculare, dar nu este o formă de acupunctură.

În terapia prin cupping, cupele sunt plasate pe piele peste zonele dorite ale corpului (de obicei spatele sau gâtul). O pompă creează o presiune negativă în interiorul cupei, ceea ce face ca aceasta să adere strâns la piele și să o tragă în sus în formă de cupolă. Acest lucru poate fi dureros, dar durează doar aproximativ cinci minute înainte de a fi îndepărtată cu o ușoară aspirație.

Rezultatele durează până la două săptămâni după tratamente; cu toate acestea, unele persoane spun că se simt mai bine imediat după fiecare ședință!

Indiferent unde se află interesele tale, există un masaj pentru toată lumea. Atâta timp cât ești dispus să te duci cu mintea deschisă și cu simțul aventurii, vei ieși de acolo simțindu-te mai bine ca niciodată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RO