What would you like to find?

Transformarea ta începe cu noi

Str. Măcieșului 2A, Brașov, România

Secretele Atasagon

Blog

Sfaturi pentru ritualuri de îngrijire naturale

Zi de zi te confrunți cu stres la locul de muncă sau chiar în activitățile cotidiene. Iar pentru a avea grijă de corpul tău, ai nevoie de rutine de îngrijire. Fie că vorbim despre îngrijirea pielii, a părului sau a întregului corp.

Însă îngrijirea nu se referă doar la aplicarea cremelor sau a tratamentelor speciale. Ci include grija față de sănătatea organismului, a psihicului și a sufletului. Nu știi de unde să începi?

În articolul de astăzi îți detaliem toți pașii pentru a crea ritualuri de îngrijire naturale și cum să îți menții sănătatea cât mai bună.

Cum să ai grijă de sănătatea ta prin regimul alimentar

Atunci când vrei să te asiguri că sănătatea ta nu este pusă în pericol, probabil că te gândești să îți schimbi stilul de viață. Poate că vrei să nu mai duci o viață sedentară, ba chiar să fii mai bine antrenat. Și de ce nu, să scapi de kilogramele în plus.

Ei bine, antrenarea corpului nu se susține doar prin sport. Ai nevoie de o dietă potrivită pentru organismul tău și pentru stilul de viață. De exemplu, poți începe prin a elimina alimentele procesate și a include cât mai mult fructele și legumele.

Vitaminele și nutrienții pe care le găsești în alimentele crude sunt cele mai hrănitoare pentru corp. Odată preparate, ele își pierd din aportul nutritiv. Uite ce alimente sunt bune pentru a fi adăugate în dieta ta:

  • Spanacul
  • Broccoli
  • Ardeiul roșu
  • Roșiile
  • Morcovii
  • Fasolea
  • Ciupercile

Mâncarea nesănătoasă este printre principalele cauze pentru acumularea de toxine în organism. Atunci când hrănești corpul cu lucruri de care nu are nevoie, apar acumulările de detoxine care îngreunează procesul de slăbire, de exemplu.

De aceea, detoxifierea organismului are o mulțime de beneficii pentru corpul tău, din toate punctele de vedere. 

Ce trebuie să știi despre îngrijirea pielii

Dacă am vorbit despre cum detoxifierea ajută în procesul de slăbire sănătoasă, atunci trebuie să știi că tot detox-ul te ajută să ai grijă de pielea ta. Atunci când corpul e plin de toxine, ele ies la suprafață, exact pe tenul tău.

Pentru că tenul tău este supus zi de zi la vânt, frig sau căldură excesivă sau raze UV, pot apărea rapid diferite pete sau imperfecțiuni. De aceea, este recomandat să mergi la o consultație dermatologică pentru a stabili clar care este tipul tău de piele. Și desigur, ce fel de produse poți aplica.

În plus, chiar și deregările hormonale pot afecta tenul. 

Micile plăceri ale vieții: cum te bucuri de dulciuri naturiste

E normal ca după o zi lungă de muncă să vrei să te bucuri de relaxare și de liniște. Și… de ceva dulce? Cu toții simțim nevoia de dulciuri și este normal. Însă există întotdeauna alternative sănătoase și potrivite pentru tine.

De exemplu, poți încerca băuturi și snack-uri naturale, din fructe proaspete sau amestecuri de semințe. Pe lângă gustul inedit și mult dorit de dulce, te bucuri de un aport de nutrienți și o stare de energie pe tot parcursul zilei.

Wellness la tine acasă

O zi plină de activități nu se poate încheia decât cu o baie fierbinte, parfumată și relaxantă. Sau dacă ai nevoie să îți pui ordine în gânduri, să te conectezi cu corpul tău, poți încerca:

  • să meditezi;
  • să faci yoga;
  • să utilizezi produse de aromaterapie precum uleiurile esențiale, lumânări sau bețe parfumate.

La Atasagon, ai programe de detoxifiere speciale care te ajută să ai un stil de viață cât mai sănătos, să obții echilibrul corp-minte-suflet și să scapi de stresul cotidian.

Alege unul dintre programele de detox Atasagon și redescoperă sănătatea. Transformarea ta începe cu noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RO