What would you like to find?

Transformarea ta începe cu noi

Str. Măcieșului 2A, Brașov, România

Secretele Atasagon

Blog

Pași pentru stima de sine: cum să te simți bine în pielea ta

Îți vine să crezi sau nu, un număr foarte mare de oameni se confruntă cu o stimă de sine scăzută. Stima de sine are impact atât asupra corpului, cât și asupra minții. Pur și simplu, oamenii nu se simt bine în pielea lor, nu le place ceea ce văd în oglindă sau nu se consideră valoroși.

Iar părerea despre sine este foarte importantă pentru că ea afectează fiecare activitate pe care o faci. Îți afectează starea de spirit, starea emoțională, precum și relațiile cu cei din jurul tău.

Te confrunți cu o părere de sine mai puțin bună? Noi îți spunem că este normal să ai momente în care să te îndoiești de tine, dar pe care trebuie să le rezolvi. Vom detalia mai multe despre stima de sine în rândurile de mai jos.

De ce scade stima de sine și cum te afectează?

După cum spuneam, stima de sine reprezintă părerea pe care o ai despre tine. În mod normal, ea ar trebui să fie echilibrată. Adică să nu te vezi nici mai sus, nici mai jos decât ești. Pentru echilibrul corp-minte-suflet, este important să observi în mod obiectiv unde te situezi, din multe puncte de vedere.

O părere de sine slabă te face să crezi că reușitele tale nu există sau că ceea ce faci nu este îndeajuns de bine. În acest caz, fie poți fi motivat să faci mai multe și să îți întreci limitele, fie te poți plafona.

Totuși, atunci când părerea despre sine este mult prea crescută, riști să pici în extrema mândriei. Astfel, relațiile cu cei din jurul tău pot avea de suferit.

Cel mai bun pas de început este să treci într-o agendă toate realizările tale, dar și toate eșecurile. Este bine să privești obiectiv și cu blândețe la tot ce ai reușit să faci, atât pe plan profesional, cât și pe plan emoțional.

Gândește pozitiv și bucură-te de tine

Ai în vedere întotdeauna blândețea și recunoștința. Chiar dacă poate nu ai ajuns unde ți-ai propus, trebuie să fii blând cu tine. Asigură-te că tot ceea ce faci este cu făcut cu toate puterile tale și că dai tot ce e mai bun din tine.

Fii recunoscător pentru tot ceea ce ai, începând chiar de la viață. Fii recunoscător pentru sănătatea ta, corpul tău, mintea și apoi, tot ceea ce faci și deții. De exemplu, poți exersa în oglindă să îți vorbești frumos și să te apreciezi. 

Nu uita! Fii obiectiv cu tot ceea ce spui!

Schimbă-ți stilul de viață pentru o stimă de sine crescută

Nu este exclus să nu fii mulțumit de corpul tău. Poate că vrei să scapi de kilograme în plus, să îți antrenezi mușchii sau să ai formele dorite. Cu siguranță știi că ai nevoie de mai multe piese pentru ca stilul tău de viață să fie unul sănătos.

  1. Modifică-ți alimentația. Ingredientele și mâncărurile procesate nu îți aduc în organism aportul de nutrienți de care ai nevoie. Include legume și fructe proaspete pe care să le consumi ca atare. În plus, adaugă mixuri de semințe oricând ai posibilitatea.
  2. Începe să faci mișcare. Include sportul în viața ta pentru cel puțin 30 de minute în fiecare zi. Nu doar pentru un corp mai tonifiat, dar și pentru energie pe timpul zilei și odihnă în timpul nopții.
  3. Odihnește-te corect. Nu e de ajuns să ai multe ore de somn. Ele trebuie să fie și de calitate pentru ca organismul să elimine toxinele. De exemplu, poți utiliza aplicații inteligente care monitorizează somnul REM.

De ce să apelezi la detox

Știi deja cât de importantă este detoxifierea pentru corpul tău. Stresul, oboseala, alimentația nepotrivită și stilul de viață sedentar nu fac decât să facilitezi acumulare de substanțe toxice în corp.

Detoxifierea este un deblocaj în corp, care redă corpului capacitatea sa naturală. Te vei simți mai vioi, mai bucuros și mai încrezător.

Ce zici? Accepți provocarea? Alege unul din programele de detoxifiere pregătite de Atasagon și schimbă-ți viața în mai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RO