What would you like to find?

Transformarea ta începe cu noi

Str. Măcieșului 2A, Brașov, România

Secretele Atasagon

Blog

5 metode eficiente de detoxifiere

Zilele agitate sau stresante își pun amprenta asupra stării noastre psihice și de sănătate. Însă nu sunt singurele lucruri care duc la acumularea toxinelor în organism. Alimentele procesate, poluarea sau viața sedentară pot avea un impact negativ asupra sănătății. De aceea, metodele de detoxifiere sunt cea mai bună alternativă pentru îmbunătățirea sănătății.

Partea cea mai bună este că poți scăpa de acumulările nedorite în moduri foarte simple. Așadar, am pregătit pentru tine 5 metode eficiente și plăcute prin care poți să îți detoxifici organismul.

Hai să vedem.

Detoxifiere prin alimentație sănătoasă

Fie că citești sau nu etichetele alimentelor achiziționate, știi că multe dintre ele sunt procesate. Iar o bună parte din nutrienții necesari se pierd. Astfel că alimentația nesănătoasă facilitează acumularea de substanțe nefolositoare în organism.

Cea mai bună metodă este să te asiguri că în dieta zilnică incluzi fructe și legume proaspete, pe care le consumi ca atare. Odată preparate termic, prin prăjire sau fierbere, legumele și fructele sunt lipsite de vitaminele de care ai nevoie. 

Poți consuma salate proaspete în care poți include semințe:

  • de dovleac;
  • de floarea-soarelui;
  • de chia;
  • de susan.

În plus, este recomandat ca salatele să fie asezonate cu dressing-uri ușoare, pe bază de ierburi aromate și suc de lămâie.

Cum ajută hidratarea la detoxifierea organismului

Cu siguranță știi cât de multă apă trebuie să consumi în fiecare zi. Însă cât de mult te ții de acest obicei sănătos? Apa are rol de curățare a organismului, în special al colonului, loc în care se acumulează des toxine.

De asemenea, hidratarea corespunzătoare are efecte vizibile asupra tenului. Pielea este mai elastică, mai luminoasă și fără semne de roșeață. Te întrebi cum se întâmplă acest lucru? Ei bine, tenul este un loc în care toxinele acumulate sunt eliminate. Astfel apare acneea. 

Dacă vrei să te asiguri că ești la zi cu hidratarea, obișnuiește să ai în preajma ta o cană cu apă sau o sticlă. Bea măcar o cantitate mică de apă odată la câteva minute pentru a putea asimila.

Sportul și detoxifierea: care e legătura

30 de minute de sport în fiecare zi. Le bifezi sau nu?

Este indicat să faci sport în prima parte a zilei, imediat după ce te trezești, pentru a pune corpul în mișcare pentru o nouă zi. În timpul orelor de muncă este recomandat să te ridici de pe scaun în fiecare oră pentru cel puțin 5-10 minute.

Începe sesiunea de exerciții dimineața, după ce te-ai ridicat din pat și fă câteva mișcări ușoare de încălzire. După ce te-ai pregătit pentru o nouă zi, poți intensifica antrenamentul cu alte exerciții de stretching.

Somnul adecvat: ajutor pentru eliminarea toxinelor

Nu e de ajuns să dormi 8 ore pe noapte. Ci trebuie să te asiguri că ai un somn de calitate. În timpul somnului, toxinele pe care le acumulezi sunt eliminate, iar celulele se refac. Mușchii se odihnesc, iar inflamațiile se retrag.

Din punct de vedere al psihicului, somnul ajută la procesarea informațiilor acumulate peste zi și la restabilirea nivelurilor de hormoni.

Pentru ca somnul să fie de calitate, încearcă să adormi între ora 10 și 11.30 și să nu dormi mai mult de 8 – 9 ore.

Programe de detoxifiere: care sunt beneficiile

Printre cele mai eficiente și plăcute metode de detox sunt programele speciale de detoxifiere. La Atasagon avem programe diverse de detox, în funcție de preferințe și nevoi.

Poți opta pentru programul Master Detox, bazat pe sucuri naturale pentru detoxifierea hepatică. În cadrul programului primești toți nutrienții de care ai nevoie, fără a resimți senzația de foame.

Programul Alkaline Green Detox îți vei hrăni corpul cu fructe și legume alcaline. În timp ce corpul nu este ocupat cu digestia, își va folosi energia pentru a se reface complet.

În programul Raw Food Detox atenția este concentrată pe consumul de fructe și legume proaspete. Programul ajută la eliminarea kilogramelor în exces într-un mod sănătos.

În plus, ai parte de o ofertă specială în perioada 13.04.2023 – 19.06.2023. Pentru fiecare program de detox rezervat, ai parte de două zile gratuite adiționale:

  • Pentru 5-9 zile de detox primești 2 zile gratuit;
  • Pentru 10-14 zile de detox primești 4 zile gratuit;
  • Pentru 15-21 zile de detox primești 6 zile gratuit.

Alege programele de detox Atasagon și bucură-te de oferta specială pentru detoxifiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RO