What would you like to find?

Transformarea ta începe cu noi

Str. Măcieșului 2A, Brașov, România

Secretele Atasagon

Blog

10 trucuri prin care să îți păstrezi greutatea de Sărbători

Masa de Paște se apropie cu pași repezi și te gândești cum să faci ca să poți să te și înfrupți din toate preparatele dar totuși să eviți creșterea în greutate? Paradoxal, în mod normal nu suntem de acord cu excesele și încercăm să nu facem, dar de Sărbători românii se bucură atât de mult încât evitarea exceselor alimentare sunt complet uitate, de aceea recomandăm să avem mare grijă la ce/cum mâncăm în această perioadă pentru a ne păstra organismul sănătos.

Cum prevenim indigestia?

Durerea de stomac poate părea banală dar este foarte deranjantă atunci când apare și poate provoca neplăceri.

Durerile de stomac sunt provocate de gaze intestinale, constipație și spasme ale colonului, toate acestea ducând la balonare și dilatarea intestinelor.

În timpul Sărbătorilor suntem expuși unui volum mai mare de tentații culinare și excese. 

Cum să ne păstrăm greutatea de Sărbători?

2. Optează pentru pauze între mese, în așa fel încât stomacul să poată digera felul anterior de mâncare. În pauze, bea suficientă apă!

3. Nu sări peste mesele de dinaintea celei festive în așteptarea unei cine delicioase. Știm că masa cu preparate tradiționale de Paște este tentantă dar asta nu înseamnă că trebuie să sari peste micul-dejun sau prânz. Poți alege pentru mese mai ușoare înainte de cea festivă, dar nu uita de ele.

4. Consumă mai puțin alcool; excesul de alcool poate fi dăunător pentru sănătate.

5. Un truc simplu pentru a consuma mai puțină mâncare și implicit să nu faci exces este alegerea unei farfurii mai mici. Mintea ta este astfel păcălită și astfel vei limita cantitatea de mâncare pe care o consumi, fiind mai puțin tentat să o umpli de mai multe ori.

6. Nu exagera cu prăjelile. Mâncarea prăjită, în cantități mari cauzează dureri stomacale destul de severe.

7. Combină preparatele tale preferate de Paște cu fructe și legume, murături și salate. Deserturile pot fi foarte gustoase acompaniate de fructe.

8. Bea o cafea după masă, fiind un stimulent digestiv natural și diuretic care ajută la arderea grăsimilor și dă senzația de sațietate.

9. Hidratează-te corespunzător chiar și în timpul Sărbătorilor! Apa îți curăță organismul de toxine, susține digestia și dă senzația de sațietate. Dacă dorești, poți adăuga și o feliuță de lămâie, pentru un efect detoxifiant mai puternic.

10. Alege preparate gătite la cuptor, la abur, grătar sau fierte, în detrimentul celor prăjite, cu conținut mare de grăsimi sau înăbușite în ulei.

Astfel, ai grijă de organismul tău și în timpul Sărbătorilor. Nu uita să te hidratezi și să mănânci corespunzător, să nu faci excese și să îți amintești constant că aceasta este o perioada în care toți trebuie să ne bucurăm alături de familie și cei dragi! Sănătatea ta în grija experților noștri (Medical – Atasagon)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RO