What would you like to find?

Transformarea ta începe cu noi

Str. Măcieșului 2A, Brașov, România

Secretele Atasagon

Blog

Ce este oboseala cronică?

Ești epuizat și nu știi motivul? Simți că orele de somn nu te ajută deloc să îți recapeți energia pe care o aveai înainte? 

Cu siguranță este o problemă mai gravă care necesită o grijă mai mare.

Sindromul oboselii cronice se caracterizează printr-o stare de oboseală extremă care durează mai mult de șase luni și nu este un simptom al unei boli banale.

Oboseala cronică este frecvent legată de lipsa somnului care face ca o persoană să se trezească dimineața cu un sentiment de epuizare. Aceasta poate să vină la pachet cu probleme de memorie, probleme de concentrare și de atenție, amețeli care se înrăutățesc în timpul mișcării, cum ar fi ridicarea de pe un scaun sau de pe canapea. Această tulburare este un răspuns al organismului la stimuli proveniți atât din influențe interne, cât și externe.

Oboseala are trei componente:

  • Slăbiciune generalizată (astenie)
  • Capacitate redusă de a menține activitatea (adică obosești mai repede și prin eforturi mai mici)
  • Dificultăți de concentrare și instabilitate emoțională (oboseala mintală).

Atât factorii psihologici (cum ar fi melancolia sau grijile), cât și factorii fizici pot contribui la oboseala cronică și la accentuarea acesteia (boli endocrine și metabolice, infecții, boli cardiopulmonare, anemie severă, tulburări de somn). De asemenea, poate apărea ca urmare a abuzului de substanțe sau a consumului de droguri, cum ar fi atunci când se iau somnifere, antihipertensive, medicamente antialergice sau antidepresive.

Cum tratăm această oboseala cronică?

Diagnosticul de oboseală persistentă nu poate fi verificat cu ajutorul unui test anume. În plus, în funcție de circumstanțe, oboseala cronică poate avea semne și simptome clinice care seamănă cu cele ale altor boli și afecțiuni, inclusiv dificultăți de somn, anemie, diabet, hipotiroidism și tulburări psihice.

În plus, nu este neobișnuit ca o persoană cu oboseală cronică să aibă, de asemenea, fibromialgie, depresie, anxietate sau un sindrom de colon iritabil. (dacă vrei să descoperi mai multe detalii despre acest subiect, rămâi alături de noi deoarece în blogul ce urmează vom vorbi despre colonul iritabil)

Tratamentul oboselii cronice se concentrează pe ameliorarea simptomelor deoarece nu există o terapie medicamentoasă care să “eradicheze” oboseala cronică.

Uite câteva sfaturi/ameliorări de urmat care pot ajuta la reducerea oboselii cronice:

  • Dacă te confrunți cu probleme de sănătate pe termen lung, așa cum este și oboseala cronică, foarte probabil este să ai și depresie. Tratarea depresiei poate reduce din efectele negative ale oboselii cronice. În centrul Atasagon găsești specialiști prin care poți trata depresia și nu numai, specialiști care îți înțeleg problemele, dar și nevoile.
  • Intoleranța ortostatică apare cu precădere la persoanele tinere, se manifestă prin stări de leșin și senzații de greață cand stai în picioare. Medicamentele pentru reglarea tensiunii arteriale sau a ritmului cardiac pot fi utile în acest caz.
  • Dacă medicamentele pe bază de ibuprofen, eliberate fără rețetă în farmacii, nu sunt suficiente, medicul specialist poate recomanda reteta pentru tratarea fibromialgiei.

Terapia oboselii cronice implica trei componente importante:

  • Consilierea psihologică – este utilă deoarece înveți cum să gestionezi consecințele propriilor limitări provocate de oboseala cronică.
  • Problemele de somn – privarea de somn are repercusiuni majore asupra organismului. Vizita unui specialist sau renunțarea la băuturile care conțin cofeină te pot ajuta.
  • Exercițiu fizic – activitatea fizică intensă poate accentua și mai mult simptomele existente, exercițiile fizice ușoare și moderate contribuie la atenuarea efectelor negative ale oboselii cronice.

Relaxarea și terapiile prin care poți să te concentrezi pe propria persoană sunt elemente importante în procesul de vindecare al oboselii cronice. Și pentru că ne pasă de sănătatea ta, am pregătit pentru tine formula ALKALINE GREEN DETOX, bazată doar pe sucuri verzi, menite să ofere corpului tău nutrienții de care are nevoie și să-i redea energia. Pentru a obține rezultatele cu adevărat dorite, îți recomandăm să alegi un program de minim 7 zile, în cadrul fiecărei zile având parte de activități precum Yoga, plimbări prin natură și ore de odihnă. Transformă întregul proces într-o experiență unică și vino alături de cineva drag.

Atasagon îți stă la dispoziție pentru astfel de probleme și nu numai! Vino și ai grijă de tine, te așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RO