What would you like to find?

Transformarea ta începe cu noi

Str. Măcieșului 2A, Brașov, România

Secretele Atasagon

Blog

Importanța protecției pielii împotriva razelor UV

Începutul verii aduce cu sine o mulțime de lucruri minunate, cum ar fi soarele strălucitor, temperaturile mai ridicate și mai mult timp petrecut în aer liber. Odată cu aceste bucurii este important să nu uităm să ne protejăm pielea de efectele nocive ale razelor solare și de alți factori externi.

Cu siguranță viața noastră ar fi fost mai tristă fără soare, căci cine nu preferă o plimbare în natură sub razele soarelui?

Oricât de mult am iubi soarele este bine să știm că el poate avea atât efecte pozitive, cât si negative. Cât timp știm să stabilim un echilibru, vom putea profita de soare pentru a avea o piele sănătoasă.

Așadar, am pregătit pentru tine un articol în care vei afla tot ceea ce trebuie să știi despre razele UV și cum îți protejezi pielea de ele.

Ce sunt razele UV și de ce sunt dăunătoare?

Expunerea îndelungată la soare, fără a proteja pielea poate fi periculoasă. Acest lucru se întâmplă cu precădere vara, însă nici în celelalte anotimpuri nu suntem suficient protejați. Razele UV cauzează cancer de piele și îmbătrânire prematură, iar cu ele ne întâlnim indiferent de anotimp și de temperatură. Așadar,  trebuie să știm prin ce mijloace putem proteja pielea și cum să folosim produsele cu SPF.

Razele care ajung pe pământ și afectează corpul uman sunt cele UVA, în procent de 95-98% și UVB, cu 2-5%. Ele pot provoca efecte acute sau cronice la nivelul pielii.

Razele UVA pot pătrunde prin geamuri și sunt asociate cu problemele aduse pielii pe termen lung. De ce? Pentru că îmbătrânesc pielea și duc la apariția ridurilor. Mai mult, sunt asociate chiar cu apariția unor cancere de piele.

Cele mai nocive efecte ale UVA asupra pielii sunt:

  •  inflamație,
  • pigmentare,
  • fotoîmbătrânire,
  • imunosupresie,
  • carcinogeneza.

Razele UVB nu pot pătrunde prin geamuri. Pe lângă arsuri solare și leziuni pigmentare (pete pe piele), pot duce la apariția cancerului de piele, inclusiv a melanomului malign, cel mai agresiv dintre ele.

Cum îți protejezi pielea de raze UV

Primul și cel mai important pas pentru îngrijirea pielii este să-ți protejezi tenul împotriva razelor UV. Însă trebuie să fii informat înainte de a alege produsele întrucât ele trebuie să fie corespunzătoare tipului de piele.

Aplicarea unei creme cu SPF este necesară inclusiv în zilele mai puțin însorite. Tocmai de aceea este de preferat ca acest lucru să devină un obicei.

Trebuie să îți amintești întotdeauna că loțiunile de soare nu acționează imediat ce le aplici pe piele. Trebuie să treacă cel puțin 15 minute de la momentul aplicării până când te expui la soare.

Un sfat util este să folosești o cremă diferită pentru față și corp, iar loțiunea care are rolul de a-ți proteja fața trebuie să fie de asemenea cu spectru larg, de preferat cu SPF mai mare.

Următorul pas pe care trebuie să-l faci este alegerea cremei potrivite de protecție solară.

Cum alegi o cremă de protecție solară potrivită pentru tenul tău?

Și pentru că această alegere poate fi copleșitoare ne-am propus să îți explicăm cum să alegi crema de protecție solară potrivită nevoilor tale.

  1. Este important să te orientezi spre alegerea unor produse care oferă un spectru larg de protecție, deoarece acestea vor fi eficiente atât în ceea ce privește razele UVA, cât și cele UVB.
  2. Atunci când alegi crema de protecție potrivită pentru tine, trebuie să iei în calcul și valorea factorului de protecție. Pentru față, indicat ar fi sa folosești o cremă cu factor de protecție 30 sau chiar mai mare. În cazul în care utilizezi anumite produse cosmetice pe bază de acizi sau serumuri de față cu vitamina C, factorul de protecție trebuie sa fie 50+.
  3. Atunci când alegi crema cu SPF pentru față, trebuie să iei în considerare și tipologia tenului tau. De exemplu, dacă tenul tău are tendințe de îngrășare sau este predispus la acnee, crema cu protecție solară trebuie să fie non-comedogenica. Dacă ai tenul uscat, e necesar să alegi produse pe bază de ingrediente hidratante, așa cum sunt acidul hialuronic sau ceramidele. Dacă tenul tău este sensibil, indicat este să alegi o cremă cu protecție solară minerală, pentru evitarea eventualelor iritații sau reacții alergice.

Tratamente de piele pentru protecția tenului

Tratamentele faciale ajută la o protecție ridicată , cum ar fi oxigenul hiperbaric și tratamentul cu acid hialuronic. Ele pot fi opțiuni eficiente pentru îngrijirea pielii expuse la soare și pentru tratarea unor afecțiuni specifice.

Dacă vrei să îți răsfeți pielea cu tratamente potrivite pentru tipul tenului tău, tot ce trebuie să faci este să vii în centrul Atasagon. Am pregătit pentru tine o serie de tratamente care să te ajute să-ți protejezi tenul de orice factor extern.

Tenul tău are nevoie de o îngrijire corespunzătoare. Rezervă un loc la tratamentele pentru Estetică și Frumusețe și bucură-te de o piele fină, curat și radiantă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RO