What would you like to find?

Transformarea ta începe cu noi

Str. Măcieșului 2A, Brașov, România

Secretele Atasagon

Blog

FOREST BATHING

Înainte de a începe să citești, oprește-te puțin. Ia o pauză și gândește-te când ai trăit cu adevărat ultima dată? Când ai făcut ceva doar pentru tine, ceva care să te facă fericit și să te reconecteze cu sinele tău interior. A trecut ceva timp, nu-i așa? Dacă da, vino să vorbim puțin despre acest Forest Bathing, ce este și cum te ajută. În primul rând, trebuie să știi că este o ocazie pentru a lua o pauză de la viața de zi cu zi, a încetini ritmul și a te conecta cu natura.

Știm, stresul cotidian te acaparează, iar timpul nu-ți mai ajunge, te afli într-o continuă mișcare și niciodată nu ajungi la destinație. Totuși, ține minte că o zi de pauză poate să îți aducă doar beneficii și este o investiție în tine și în sănătatea ta, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Poalele Tâmpei este locul care îți oferă prilejul de a te imersa în aer curat timp de o ora, timp în care să te conectezi conștient cu natura prin simțurile tale. Lasă-te ghidat de corpul tău și simte aroma copacilor, lumina soarelui și sunetele pădurii. Lasă aerul proaspăt să îți purifice trupul.

Forest bathing este un concept răspândit de către japonezi. Aceștia au introdus această formă de recreere în programul lor național de sănătate încă din anii 1980. Acum, după mulți ani de cercetare amănunțită, cunoaștem faptul că timpul petrecut în pădure reduce nivelul de stres, anxietate, depresie, furie și chiar agitație. O astfel de activitate are un impact puternic asupra sistemului imunitar, asupra sistemului cardiovascular și asupra metabolismului. De asemena, corpul tău va resimți o grămadă de alte beneficii în urma unei sesiuni de Forest Bathing, beneficii precum: 

  • Întărirea sistemul imunitar.
  • Scăderea pulsului și a tensiunii arteriale.
  • Diminuarea anxietății
  • Creșterea capacității de concentrare și a încrederii în forțele proprii.
  • Scăderea gradului de stres la locul de muncă.
  • Mărirea numărului de celule care luptă împotriva cancerului și a globulelor albe, reducând nivelul de glucoză în cazul diabeticilor.
  • Vindecarea depresiei. 
  • Diminuarea frustrărilor și îmbunătățirea capacității meditative.
  • Întărirea sănătății și clădirea sentimentelor de fericire și împăcare cu sinele.
  • Dezvoltarea comportamentului prosocial, manifestat prin generozitate, empatie, caracter agreabil și acțiuni de ajutorare.

Dacă nu ești un mare sportiv, stai liniștit. Imersia în pădure nu presupune nicio activitate fizică deosebită, cum ar fi alergatul sau exerciții speciale, ci doar o simplă plimbare și contemplare a naturii, direct din inima acesteia.

Lasă pădurea să-ți gâdile toate simțurile, pentru că ea are acest dar. Poți privi și observa copacii, culorile și alte detalii ale decorului, poți simți mireasma lemnului și experimentezi răcoarea aerului. Ascultă cursul unui râu, foșnetului frunzelor sau cântecul păsărilor ce încununează pădurea. Folosește-ți simțul tactil, dă-ți voie să experimentezi textura copacilor, a mușchilor, a frunzelor sau a pietrelor.

Acest concept presupune un drum prin care redescoperi frumusețea naturii dar și pe tine însuți. Mergi mai lent și o faci într-un mod conștient, astfel încât să-ți trezești toate simțurile. Aduci pădurii ca ofrandă toată atenția ta și poți să te odihnești sub umbra răcoritoare a copacilor, poți să-ți speli toate șiroaiele de gânduri negative și zgomotoase în susurul apelor line și poți face diverse activități care să te calmeze și să te readucă la o stare de împlinire.

De ce să nu-i oferi corpului tău ceea ce merită și are nevoie? Întreaga experiență o poți simți în centrul nostru, în programele de detox, în fiecare zi.

Corpul tău are nevoie de tine! Te așteptăm în centrul Atasagon pentru a avea grijă de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RO