What would you like to find?

Transformarea ta începe cu noi

Str. Măcieșului 2A, Brașov, România

Secretele Atasagon

Blog

Digital Detox

Digital Detox:  frecvențele electromagnetice și cum putem sa le evităm

În lumea în care trăim acum, tehnologia și dispozitivele electronice fac parte din viața noastră de zi cu zi. Telefoanele mobile, tabletele, computerele și alte gadget-uri sunt peste tot în jurul nostru. Dar, pe măsură ce le folosim tot mai mult, ne expunem în mod constant la frecvențele electromagnetice pe care le emit. 

Cercetările recente ne avertizează că o astfel de expunere poate fi dăunătoare pentru sănătatea noastră. De aceea, este important să luăm în considerare un “digital detox” pentru a reduce expunerea la aceste frecvențe electromagnetice și pentru a ne proteja sănătatea. În articolul de față vom parcurge împreună câteva informații care sperăm să aducă claritate.

Ce sunt frecvențele electromagnetice?

Pe tot parcursul zilei, ești înconjurat de câmpuri electromagnetice. Te trezești cu alarma de pe telefon. Când ajungi la serviciu, îți pornesti laptopul și te conectezi la internet. La prânz, încălzești resturile în cuptorul cu microunde de la cina de aseară. Pe drumul de întoarcere de la serviciu, pornești radio-ul sau vorbești la telefon cu cei dragi. 

După cină, folosești telecomanda pentru a porni televizorul și urmărești emisiunile tale preferate. Și probabil că există zeci de alte puncte de contact cu câmpurile electromagnetice de care nu ești conștient în totalitate.

Toate dispozitivele cu unde radio sau conexiune Wi-Fi emit câmpuri electrice și magnetice, adesea denumite EMF-uri. Cercetările recente efectuate pe șoareci au arătat o corelație, în funcție de nivelurile și frecvențele expunerii, între câmpurile electromagnetice de frecvență joasă și dezvoltarea celulelor canceroase.

Aceste EMF-uri pot provoca daune celulare similare altor pericole pentru sănătate, precum poluarea, fumatul și o dietă necorespunzătoare. Dar nu trebuie să renunți la toate electronicele wireless – poți combate orice posibile efecte negative cu alimente specifice și nutriție adecvată.

Frecvențele electromagnetice sunt undele sau câmpurile de energie care sunt generate de dispozitivele electronice și comunicațiile wireless. Ele includ:

 •  radiațiile emise de telefoanele mobile,
 •  WiFi-ul,
 • rețelele 4G și 5G, 

dar și alte echipamente electronice precum:

 •  routerele și
 •  televizoarele. 

Deși cercetările asupra efectelor exacte ale acestor frecvențe sunt în curs de desfășurare, există unele preocupări legate de impactul lor asupra sănătății noastre.

Surse naturale de câmpuri electromagnetice

Câmpurile electromagnetice sunt prezente pretutindeni în mediul nostru, dar sunt invizibile ochiului uman. Câmpurile electrice sunt generate de acumularea locală a sarcinilor electrice în atmosferă, asociată cu furtunile cu tunete.

Câmpul magnetic al Pământului determină orientarea unei busole în direcția nord-sud și este folosit de păsări și pești pentru navigație.

Sfaturi pentru evitarea frecvențelor electromagnetice

Iată câteva sfaturi simple pe care le poți urma pentru a reduce expunerea ta la frecvențele electromagnetice și a-ți proteja sănătatea:

 • Limitează timpul petrecut în fața ecranelor: Reduce utilizarea telefonului mobil, tabletei și calculatorului doar la strictul necesar. Ia pauze regulate și încearcă să te îndepărtezi de dispozitive pentru a-ți odihni ochii și creierul.
 • Folosește căști sau dispozitive cu mâini libere: Atunci când vorbești la telefon, folosește căști sau dispozitive cu mâini libere pentru a reduce expunerea la radiațiile emise de telefonul mobil.
 • Evită să ții telefonul în apropierea corpului: Încearcă să ții telefonul mobil la distanță de corp, de exemplu, folosind o geantă sau o husă specială pentru a-l transporta.
 • Oprește WiFi-ul noaptea: Deconectează WiFi-ul pe timpul nopții sau atunci când nu îl folosești pentru a reduce expunerea la radiații în timpul somnului.
 • Alege dispozitive cu emisii reduse: Când cumperi un dispozitiv electronic nou, verifică specificațiile și alege unul cu emisii de radiații reduse.
 • Creează o zonă fără radiații: Încearcă să creezi în casă sau la birou o zonă în care să reduci expunerea la radiații electromagnetice. Poți face acest lucru plasând echipamentele electronice la o distanță mai mare de zona în care petreci timpul sau utilizând protecții speciale împotriva radiațiilor.
 • Petrece timp în natură: Încearcă să petreci mai mult timp în aer liber și în natură, departe de tehnologie și dispozitive electronice. Acest lucru te va ajuta să te revigorezi și să te relaxezi într-un mediu mai puțin expus la radiații electromagnetice.

Îngrijire și recuperare în urma expunerii excesive la radiațiile electromagnetice

Dacă te preocupă expunerea ta anterioară la radiațiile electromagnetice și dorești să iei măsuri pentru a-ți proteja sănătatea, iată câteva sfaturi care te pot ajuta:

 • Consultă un medic sau specialist în sănătate: Dacă ai îngrijorări cu privire la expunerea ta anterioară la radiații și posibilele efecte asupra sănătății tale, este întotdeauna recomandat să consulți un medic sau un specialist în domeniul sănătății. Aceștia îți pot oferi sfaturi și recomandări personalizate în funcție de situația ta specifică.
 • Adoptă un stil de viață sănătos: Un stil de viață sănătos poate sprijini procesele de regenerare și reparare a corpului. Asigură-te că ai o alimentație echilibrată, bogată în nutrienți, și că faci exerciții fizice regulat. De asemenea, odihna și reducerea stresului sunt importante pentru susținerea sistemului imunitar și a capacității de recuperare a organismului.
 • Crează un mediu cu emisii reduse: Înlocuiește treptat dispozitivele electronice cu emisii ridicate de radiații cu versiuni mai noi, care au emisii mai scăzute. De asemenea, poți utiliza produse și materiale de protecție împotriva radiațiilor, cum ar fi pelicule de protecție pentru ecrane sau huse speciale pentru telefoanele mobile.

La Atasagon, suntem dedicați să îți oferim o experiență completă de detoxifiere digitală. Cu serviciile noastre specializate și un mediu reconfortant, îți oferim posibilitatea de a te deconecta de tehnologie și de a te reconecta cu tine însuți. Te invităm să ne vizitezi și să experimentezi beneficiile unui digital detox pentru a te revitaliza și a-ți echilibra viața.

Te așteptăm cu drag la Atasagon, locul în care poți descoperi puterea de a te elibera de influența copleșitoare a tehnologiei și de a-ți redobândi armonia și sănătatea. Contactează-ne și hai să te ajutăm să descoperi puterea detoxului digital.

ro_RO