What would you like to find?

Transformarea ta începe cu noi

Str. Măcieșului 2A, Brașov, România

Secretele Atasagon

Blog

BAIA TURCEASCĂ

Deoarece, în țara noastră, conceptul de baie turcească nu este foarte cunoscut, trebuie să începem prin a descoperi ce reprezintă acest tratament.

În Orientul Mijlociu, baia turcească sau hammam-ul, este mai mult decat un tratament de relaxare și înfrumusețare. Este un ritual ancestral al purificării fizice și spirituale în care exfolierea și curățarea profundă detoxifică și întinerește corpul, stimulează sistemul imunitar, trezește simțurile și calmează mintea.

Ce presupune, mai exact, baia turcească?

Pentru a obține rezultate, mediul în care se desfășoară întregul proces trebuie să fie unul potrivit, atent decorat, astfel încât corpul tău să poată elimina toate energiile negative. În caz contrar, rezultatele vor avea efect invers față de cele dorite. Această ceremonie se desfășoară într-o ambianță relaxantă și autentică. Cum obținem acest cadru? Pe partea de decor, utilizăm cât mai multe elemente de natură turcească, iar în ceea ce privește tehnica, aceasta implică mai multe procese: scrubul cu mănușa abrazivă, masajul relaxant cu spumă, clătirea și revigorarea întregului corp.

Care sunt beneficiile pe care ți le aduce un astfel de tratament?

Dacă alegi să urmezi și tu acest proces, trebuie să știi că ai grijă de tine nu doar fizic ci și psihic. Un astfel de proces de purificare îți vine în ajutor în ceea ce privește:

  • Eliminarea toxinelor și stimularea detoxifierii
  • Întărirea sistemului imunitar
  • Purificarea organismului
  • Eliminarea celulelor moarte
  • Circulația sanguină îmbunătățită
  • Poate ține la distanță afecțiunile respiratorii și formele de răceală și gripă
  • Are proprietăți curative pentru bolile reumatice, digestive, respiratorii, afecțiuni ale ficatului și ale vezicii biliare, obezitate, tulburări de metabolism, boli renale, dermatologice și ginecologice și te pune pe picioare în perioadele de convalescență.
  • ajutor prețios împotriva răcelii și a gripei

Dacă vrei ca bolile de sezon să te ocolească iarna aceasta, dă o fugă la hammam. Uite cum funcționează totul! Căldura și aburii sunt excelenți pentru curățarea profundă a căilor respiratoriidetoxifierea plămânilor și decongestionarea sinusurilor, lucru ce duce la  îmbunătățirea respirației. Iar ca sa te ferească de răceala, gripă sau viroze respiratorii, hammam-ul conține și vapori de eucalipt, excelenți pentru imunitate, tonus și tratarea afecțiunilor respiratorii.

Fie că îți dorești să te răsplătești la finalul unei săptămâni extenuante sau să te răsfeți printr-o baie caldă de aburi care te eliberează de tot stresul acaparat de-a lungul timpului, baia turcească este locul ideal pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RO